RUT-avdraget

För privatpersoner finns det ett flexibelt skatteavdrag för hushållsnära tjänster som kallas för RUT-avdrag. Med detta avdrag är det möjligt att få en generös skattesubvention för att anlita externa hantverkare att utföra diverse arbeten i hemmet. 

Riktlinjer för RUT-avdrag

Det finns vissa riktlinjer när man väljer att nyttja rut-avdraget. Bland annat så får man som mest göra skatteavdrag på 25 000 kronor per år och person, eller upp till 50% av den totala arbetskostnaden. Är du däremot äldre än 65 år gäller det andra regler. Då ligger beloppet på 50 000 kronor per år och person.

Hur det funkar att anlita vår flyttfirma med RUT-avdrag

Anlitar du vår flyttfirma i Norrköping att utföra exempelvis flyttstädning eller flyttstädning har du rätt att nyttja rut-avdraget.  Då kommer avdraget göras på det arbete vi utför, men bra att veta är att vår flyttbil och resekostnader inte ingår i avdraget. Enligt Skatteverket så är det krav på att du helt eller delvis bor i bostaden där vi ska utföra vårt arbete. Detta innebär att vi även kan hjälpa er flytta möbler till och från sommarstugan då du delvis bor där.

Vi tar hand om hela processen

Du kan vara lugn, vi sköter  hela processen när det kommer till RUT-avdraget så att det sker på rätt sätt. Anlitar du oss kommer vi dra av den aktuella summan från fakturan där du tydligt ser det slutgiltiga priset. Vi kommer även ansvara för att skicka in all nödvändig information till Skatteverket.